Nieuw album Danny Vera

In september 2016 komt het nieuwe album van Danny Vera, The Outsider op viny en cd uit. Gait is te horen op twee songs.

Soundtrack J. Kessels

Op 1 oktober 2015 is de film J. Kessels in roulatie gegaan. Gait is gevraagd om mee te werken aan de soundtrack van deze roadmovie. Gait speelt op twee nummers mee. Beluister de nummers op Soundcloud

J. Kessels is een film van Erik de Bruyn (Wilde Mossels), gebaseerd op de gelijknamige roman van P.F. Thomese. Het boek en de film vertellen het verhaal van een bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). 

Gait Klein Kromhof
blues- en rootsmuzikant

Gait leerde op zijn zevende van zijn moeder mondharmonica spelen en sindsdien liet het kleine instrumentje hem niet meer los. Als tiener hoorde hij een plaat  van Lightnin' Hopkins en meteen wist hij:dat is het,dat wil ik ook. Hij liet zich verder inspireren door the old school harmonicaplayers zoals Big Walter Horton en DeFord Bailey en werd zelf specialist van de oude akoestische stijl, altijd ten dienste van de muziek zelf.

Zijn stijl is meteen herkenbaar door zijn rijke en indringende klanken en door de emotie die hij met zijn spel steeds weer weet op te roepen. In 2010 werd hij Dutch Blues Award winnaar voor harmonica.

Hij heeft samengewerkt met onder andere J.W. Roy, Dede Priest, Shiner Twins en vele anderen. Momenteel is hij de vaste mondharmonicaspeler van Champagne Charlie en speelt verder in allerlei formaties. Zijn solo cd wordt binnenkort uitgebracht.

Solo CD Gait

De eerste solo CD, Gait, is een feit. Grote namen uit het roots- en bluescircuit staan Gait op deze CD bij: Champagne Charlie, Richard van Bergen (Shiner Twins), Jack Hustinx (Shiner Twins), Tom Mank, Sera Smolen, Ries de Vuyst, Bruno Deneckere en Hans Theessink om er een paar te noemen. 

Het album bevat een mix van eigen nummers en een staalkaart van de roots- en bluesgeschiedenis. Een rijk geschakeerd album, of zoals Rootstime.be het zegt: "Verschroeiend mooi zoals hij zich hier tegen de Delta blues aanschurkt. Verkillend mooi ook hoe de winnaar van de Dutch Blues Award voor harmonica, anno 2010, telkenmale met intuïtieve harmonicasound aansluit en volledig opgaat in de mood!"

Bestel je exemplaar!

Bandcamp

Je kunt de CD nu ook digitaal kopen via Bandcamp

Tom Mank & Sera Smolen

Op het in 2013 uitgebrachte album Swimming in the dark van Tom Mank & Sera Smolen is Gait's karakteristieke geluid in vier songs te horen. Deze cd van Tom Mank (gitaar, zang) en Sera Smolen (cello) staat vol met sfeervolle folk, blues en americana. Je kunt het album op de website van Tom Mank kopen.