Over...

Vage Klachten

Vage Klachten is de naam van het samenwerkingsverband van Gait Klein Kromhof met Ries de Vuyst. Vage Klachten kunnen heel hardnekkig zijn, zeker als het gaat om de zoektocht naar het liedje der liedjes. Het repertoire bestaat uit door Ries en Gait geschreven en verzameld materiaal, en bekende of onterecht veronachtzaamde meesterwerken van songwriters die toevalligerwijs vrij vaak uit Texas afkomstig zijn. 

Gait speelde en speelt in talloze bands: J.W. Roy, Champagne Charlie en Shiner Twins zijn daarvan maar een paar voorbeelden. Hij is een meester in de akoestische stijl, maar blaast u met evenveel plezier met een electrisch versterkt harmonicaatje van de sokken. In 2010 werd hij door de Dutch Blues Awards verkozen tot harmonicaspeler van het jaar. Zijn debuutsolocd Gait, waarop hij samenwerkt met eminente rootsmuzikanten van beide zijden van de oceaan, verscheen in april 2014. Opname, mixen en masteren van de cd gebeurde onder andere in Wenen, Amsterdam, New York, Gent en Sleidinge. Naast Champagne Charlie hoort u lieden als Tom Mank, Hans Theessink, Coco Jones, Richard van Bergen en Bruno DeNeckere een prachtbijdrage leveren.

Ries is afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw toerde hij met de bluesrockgroep Avalanche door de Benelux en was begeleider van Lowell Fulson, Eddie Guitar Burns en Phil Guy, lieden van wie hij alle aspecten van het bluesvak leerde. Na een periode van bijna dertig jaar als akoestische bluesman nam hij in 2011 de cd Killing the Blues op, met uitsluitend Zeeuws-Vlaams werk. Onder andere naar aanleiding daarvan toerde hij met Wendy Colonna and the Lazybones in Texas en Louisiana, waar hij op dat moment de enige Zeeuws-Vlaams zingende songwriter was. In Zeeland werd hij twee keer achtereen gekozen als beste Zeeuwstalige liedjesschrijver. In 2013 speelde hij een serie fraaie shows met de Texaanse singersongwriter Tommy Elskes,en hij ging in 2014 terug naar Texas om een serie concerten met bevriende muzikanten te doen in Austin en Fort Worth. Ries speelt ook gitaar in de Propere Fanfare van de Vieze Gasten uit de Brugse Poort in Gent, en is blij met heel veel verschillende muzikale vriendjes en vriendinnetjes binnen en buiten die stad te mogen spelen.

Video

CD

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een cd van Vage Klachten.

Harmonica

Gait speelt graag op de Seydel 1847.